laat je schoonheid stralenJouw-grootste-goed is je welbevinden... jouw "zijn" =  jouw schoonheid.

Je laat je schoonheid stralen door in je kracht te gaan staan. Door authentiek te zijn; zijn wie je bent met alles wat er op dit moment is. Om te kunnen accepteren wie je bent, ontmoet je jezelf in levenslessen.

Lessen/ervaringen in het leven die jou laten ontdekken en groeien in jouw "zijn".

 

In de afgelopen 55 jaren mocht ik ook levenslessen ervaren, die overigens komen, opnieuw komen maar ook mij laten groeien in mijn zijn.... en dan niet meer hoeven te komen.

Jacqueline Bosch
Nieuw Inzicht
Jacqueline Bosch
Verrukking vanuit de kern
Nieuw Leven
Nieuw Leven
Levenslessen
Levenslessen

Na de basisschool ging ik naar het LHNO, vervolgde mijn weg naar het VHBO. Intussen deed ik de vooropleiding dans en vervolgens de dansopleiding bij de KNGB. (nu KNGU). Overdag werkte ik als

administratief medewerkster bij een elektrotechnisch bedrijf. Intussen vormde zich ook ons gezin.

 

Na afronding van de dansopleiding heb met veel plezier jazzdanslessen gegeven bij twee gymnastiek verenigingen aan kinderen, jeugd en volwassenen van 4 t/m 80 jaar.

Na 12 jaar was het echter tijd voor verandering.

 

De opera diende zich aan. Ook weer 12 jaar mocht ik genieten van het zingen van klassieke stukken, opera's en operettes bij het Gelders Opera en Operette Gezelschap. Daarnaast zong ik als sopraan soliste bij verschillende gezelschappen en orkesten. Tevens deed ik mee met "Una Voce Particolare" op tv, waarbij ik de finale behaalde.

Nog steeds zing ik met veel plezier bij o.a. koren, harmonieorkesten en met toewijding bij uitvaarten en huwelijken.

 

 

Intussen diende zich de PABO aan... Na 4 jaar opleiding heb ik 13 jaar met veel plezier en toewijding gewerkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar. Echter... in het huidige onderwijssysteem raakte ik mezelf kwijt.

 

Tijdens RT (Remedial Teaching - bijles) werkzaamheden op de school waar ik lesgaf kwam ik erachter dat ik eigenlijk gerichter het kind wilde "begeleiden". In het onderwijs vond ik geen tijd meer voor het welzijn/welbevinden van het kind. Ik liep stuk op werken aan alleen het cognitieve. Ik miste het gesprek met het kind, de aandacht voor het kind als geheel. Ik wilde zo graag de combinatie.

Tijdens deze RT momenten met kinderen in het onderwijs, ontdekte ik dat het kind groeide van de gesprekken die we samen hadden tijdens onze ontmoetingen. Zowel cognitief als sociaal emotioneel kon ik bijdragen aan het welbevinden van de kinderen. Hierdoor heb ik uiteindelijk in 2018 besloten het onderwijssysteem te verlaten en mij te richten op het individuele & spirituele kind.

 

 

Dus tijd voor verandering...

In 2016 heb ik de HBO opleiding Kindercoach succesvol afgerond bij het CIVAS.

Tevens deed ik in 2018 de licentie-workshop voor de methode/werkwijze COACHEE!

Tussendoor verdiepte ik mij in de Nieuwetijdskinderen en las de boeken van Christina von Dreien, Eckhart Tolle, Paul Ferrini. Ik leerde mijzelf steeds beter kennen, begrijpen en waarom ik hier op aarde ben.

 

 

Tijd voor verdieping...

In 2019 ben ik geïnspireerd geraakt door het "Liefdevol Leven Programma". Bij Marieke Anne Kamp van de Holistische Academie in Bilthoven, heb ik persoonlijke ontwikkeling sessies gevolgd op basis van holistisch coaching. Uitgangspunt is de mens als geheel: mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en zingevend. Het liefdevol omgaan met jezelf; acceptatie van jezelf op dit moment, zonder oordeel. En daardoor ook liefdevol naar de ander kunnen zijn.

Intussen is mijn spirituele ontwikkeling (bewustwording van mezelf) ontwaakt en ontdek ik wie ik werkelijk ben, waar ik voor bedoeld ben en waar ik vandaan kom. Met liefde volg ik hierover workshops en cursussen om me verder in mijn Zijn te ontwikkelen.

 

Als Kindercoach en Remedial Teacher en begeleid ik kinderen binnen hun levensles voor dit moment: op gebied van schoolse hulpvragen en sociaal, emotionele hulpvragen. Deze twee gaan altijd samen. We kijken naar wat nodig is en werken samen aan de hulpvraag en bijkomende gevoelens/emoties.  In alle rust nemen we de tijd die nodig is voor deze "levensles".

 

 

Nog meer verdieping...

In 2020 en 2021 heb ik diverse yoga opleidingen gedaan en in 2022 mijn JB-Kindercoaching uitgebreid met Holistische Therapeutische Kinderyoga, Holistische Kinderyoga, Tieneryoga en Ouder & Kind Yoga. Inmiddels geef ik yogales in mijn yogaruimte aan huis en eventueel op locatie. Een verdere verdieping met het werken met kinderen, jongeren en volwassenen en natuurlijk verdiepend voor mezelf. Ik prijs mij gezegend dat yoga op mijn pad is gekomen.....