JB-Kindercoaching: therapeutische kinderyogaTherapeutische Kinderyoga is er voor kinderen en jongeren van 4 t/m ongeveer 18 jaar.

 

In de Therapeutische Kinderyoga werk ik samen met uw kind op holistische wijze aan het probleem wat zich op dit moment aandient in het leven. Dit kan zich uiten in o.a. buikpijn, slecht slapen, eetproblemen, depressieve gevoelens, boosheid of juist terugtrekken....Welke emotie overheerst, welk gedrag hoort erbij, welke pijn is er, hoe voelt dit en op welke plek in het lichaam uit zich dit?

 

Ik werk dus niet alleen vanuit de ratio: denken, praten over wat er nu is. Graag neem ik uw kind mee op holistische wijze naar de innerlijke wereld van uw kind. 

Holistisch betekent de mens als geheel en gaat uit van balans tussen het mentale (denken), het fysieke (lichamelijk), het emotionele (gevoel), het energetische (verdeling energie) en het spirituele (wie ben ik, wat is en wordt mijn levenstaak)

 

Vanuit de klachten die uw kind heeft, doe ik een chakra onderzoek. Vanuit onbalans in de chakra's stel ik een of meerdere yogasessies samen die de chakra's in balans brengen waardoor uw kind zich weer prettig in zijn/haar lichaam gaat voelen. De balans in het mentale, fysieke en emotionele herstelt zich waardoor ook de energie weer kan doorstromen en uw kind bewust wordt van zichzelf.

 

Uw kind leert met behulp van specifieke yogaoefeningen (asana's), affirmaties, meditatie, grondingsoefeningen, ademhalingstechnieken, massages en visualisaties de betreffende chakra's in balans te brengen waardoor innerlijke rust en ontspanning ontstaat in het Zijn van uw kind. De klachten zullen afnemen omdat spanningen kunnen afvloeien en uw kind leert hoe het met nieuwe spanningen kan omgaan.

Bovendien leert uw kind om liefdevol naar zichzelf te kijken en met zichzelf om te gaan. 

 

De therapeutische kinderyoga is er ook voor kinderen die een "stempeltje" meekrijgen omdat ze wellicht gediagnostiseerd zijn met vormen van ADHD, Autistisch Spectrum, Down Syndroom.....

 Nieuwetijdskinderen zijn van harte welkom.

De therapeutische Ouder & Kind Yoga werkt op dezelfde basis als hierboven beschreven.  Ik maak een specifiek programma voor ouder & kind.