JB-Kindercoaching: holistische kinderyoga & tieneryoga


Yoga voor kinderen en tienersHolistische Kinderyoga is er voor kinderen vanaf

4 t/m 12 jaar en voor tieners van 13 t/m 18 jaar.

 

Holistisch betekent de mens als geheel en gaat uit van balans tussen het mentale (denken), het fysieke (lichamelijk), het emotionele (gevoel/emotie), het energetische (verdeling energie) en het spirituele (bewustwording van jezelf).

 

Kinderen functioneren in deze tijd veel vanuit het denken en minder vanuit het gevoel. Yoga is een mogelijkheid, om te kunnen ontspannen, uit het hoofd te gaan om vervolgens in het gevoel, in het lichaam te komen. Kinderen leren zichzelf te ontspannen en in het hoofd tot rust te komen. Kinderen slapen dan ook weer fijn en worden uitgerust wakker. De balans tussen het mentale, het emotionele, het fysieke, het energetische en het spirituele wordt evenwichtiger.

 

De yogales beginnen we met een liefdevol welkom en met het trekken van een affirmatie waarbij stilgestaan wordt welke affirmatie jou mag begeleiden tijdens de yogales of zelfs gedurende de verdere week. De affirmatie sluit aan bij een chakra, die terugkomt in de yogales.

 

De yogales vervolgt met opwarmings- en grondingsoefeningen. De spieren worden opgewarmd en we raken weer geaard waardoor we uit ons hoofd gaan en in het lichaam, ons gevoel komen, in onszelf op de yogamat. We begroeten onszelf en de andere yogi met de zonnegroet of een andere groet, waarna we vervolgen met specifieke asana's (yogahoudingen). We mediteren, we zingen soms mantra's, doen yogamassages en leren ademhalingstechnieken om spanningen te laten afvloeien. We eindigen elke yogales met een ontspanning met visualisatie. We praten nog na met een gezond drankje en een gezonde versnapering. Eventueel is er bij een thema nog een verwerking.

YOGALESSEN YOGARUIMTE KESSELSEDIJK 17 IN MAREN-KESSEL:

 • Yogalessen kinderen 4-12 jaar (basisschoolleeftijd) zijn onderverdeeld in de leeftijdsgroep 4-7 jarigen en  8-12 jarigen.
 • Yogalessen tieners 13-18 jaar.
 • De kinderen & tieners volgen yogalessen van 4 tot 6 weken.
 • De yogalessen 4-7 jarigen duren 45-60 minuten.
 • De yogalessen 8-12 jarigen en tieners duren 60-75 minuten.
 • Dag en tijd op aanvraag.
 • Kleine groepjes en privélessen zijn naast therapeutisch ook regulier mogelijk.
 • De eerste les is natuurlijk gratis....om in te voelen of het allemaal past. Als de yoga uw kind past krijgt u een inschrijfformulier mee en betaalt voor 10 lessen. De eerstvolgende les is er voor uw kind een
  "10-lessen-yogakaart". De genoten lessen worden dan afgestempeld. Losse lessen zijn uiteraard ook mogelijk.
 • Voor meer informatie kunt u mij natuurlijk ook bellen: 06-10840861